DETAILS, FICTION AND TOHUMLARFIDANA.NET

Details, Fiction and tohumlarfidana.net

Details, Fiction and tohumlarfidana.net

Blog Article

Poşet içerisinde istiridye mantarı yetiştirmek için gerekli malzemeler kullanılarak kompost hazırlanır. Bunda ise istiridye mantarı tohumları ile birlikte saman, buğday kepeği ve toz kireç ile oluşturulmaktadır.

İstiridye mantarıyla uyumlu bir başka sebze olan karnabaharı da unutmak olmaz. Bugüne dek onları bir arada kullanmayı Helloç düşünmediyseniz mevsimi geçmeden kolayca hazırlanan bu tarifi en az bir kez sofranıza konuk etmelisiniz.

Bal kabağı sezonu da gelmişken istiridye mantarları ve bal kabağını bir araya getirelim, onunla şöyle tadı damağınızda kalacak, aynı zamanda şifa dolu olacak bir çorba hazırlayalım. Hep mercimek çorbası yapmak olmaz: İstiridye mantarlı bal kabağı çorbası tarifi

” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Yapay ortamda yetişmesi oldukça zor olduğundan yetiştirme açısından sorunlar yaşayabilirsiniz.

Bunun için yığın açılarak yayılır ve kompostun kuruyan kısımları ıslatılır: Üzerine 141 kg kepek ve 40 kg melas (şeker fabrikası artworkığı) eşit bir read more şekilde serpilir ve sıkıştırılarak tekrar yığın yapılır.

Doğada istiridye mantarının gelişimi ormandaki sis sayesinde oluşur. Bu nedenle en yüksek verim yapay sis oluşturarak alınabilir.

Kompost, elinizle sıktığınızda suyu akmıyor ancak ıslaksa uygun bir kompost denilebilir. Dibinde su birikiyorsa suyu kesinlikle fazladır.

Hatta siz mantar ekseniz bile bir kaç yıl boyunca dokunmadan aynı bölgeden mantar hasadı yapabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz bölgede karaçam ve diş budak ağacı var ise bu konuda kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

· İzmir sarmaşığı tohumları genellikle ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde toprak sıcaklığı uygun olacaktır.

Ancak istiridye mantarı yetiştirme işi tüm tarım ürünlerinde olduğu gibi belirli ortam koşullarının sağlanması durumunda verimli olarak yapılabilir.

Alt tabakanın yanı sıra, istiridye yetiştirmek için başkaca ihtiyacınız olan malzemeler vardır. Bu malzemeler şu şekildedir;

Klima teknik detaylarını incelediğinizde klimaların en düşük 18 derece sıcaklığa kadar inebildiğini görebilirsiniz. İstiridye mantarı üretiminde sıcaklık kesinlikle profesyonel soğutma sistemleri ile ayarlanmalıdır.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila twenty santigrat dereceler arası.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta ikinci flaş sırasında daha az mantar toplanacak olmasıdır. Bu da maliyetleri ve üreticinin nakit dengesini bozabilir.

Report this page